forbrukslån

Kan man tjene penger på forbrukslånet?

Det første du tenker når du hører ordet forbrukslån er kanskje ikke profitt for deg. Du forbinder det nok mer med profitt for banken. Med mindre du betaler ned hele summen raskt, begynner nemlig både renter og gebyrer å løpe. Som kjent må man bruke penger for å tjene penger. Er du oppfinnsom, kan inntekten komme raskere enn nedbetalingene. Når gjelden er helt borte sitter du kanskje igjen med mer enn du hadde før du tok opp lånet.

Forbrukslån for å starte eget foretak

Har du drømt om å bli din egen sjef? Har du evner, eller kunnskap du tror folk kan være villige til å betale for? Få ting er bedre enn å leve av sin egen lidenskap. Dette kan derimot være vanskelig uten forbrukslån.

Uansett hvilken bransje det er snakk om, koster det å starte for seg selv. Du kan trenge hjelp med depositumet på kontorplassen eller lageret du leier. I tillegg kommer leien for de første månedene hvor bedriften ikke går i overskudd. Enkelte bedrifter kan gå i minus eller null i over et år før det begynner å gå ordentlig rundt. I tillegg kommer utgiftene med alt som må kjøpes inn.

Kanskje du trenger møbler og utstyr til kontoret? Firmabil? Logo fra en grafisk designer, eller annonseplass for å nå ut til kunder? Det krever mot å starte for seg selv, men med en god start er mye gjort. Et forbrukslån kan altså gi deg denne gode starten.

Kjøpe og selge varer

Du trenger likevel ikke si opp jobben din og starte eget foretak på fulltid. Så lenge du har midlene til det og plass til oppbevaring, kan du kjøpe inn varer og selge dem videre. Setter du deg ordentlig inn i markedet og følger godt med, kan du tjene en pen sum på handel.

  • Importer varer som er lite tilgjengelig i resten av landet, men som det er høy forespørsel etter
  • Bruk forbrukslån til å kjøpe opp lageret til en bedrift som har gått konkurs. Slik kan du selge produktene videre til normal pris. Dersom du fortsatt går i overskudd, kan du eventuelt selge varene til en litt lavere pris
  • Det lønner seg å selge varer uten holdbarhetsdato. Slik kan du lettere unngå du svinn og dermed tap av penger

Har du et godt øye for antikviteter, kan det også være mye penger å hente. Mange selger gamle møbler og smykker over nett uten å være helt klar over hva det er verdt. Kjøper du de riktige varene og selger dem til de rette samlerne, kan det lønne seg. Dette er derimot en relativt tregere og mer omfattende løsning enn å handle i større mengder.

Begi deg ut på aksjemarkedet med forbrukslån

Askjer kan føles mer abstrakt å handle i enn fysiske varer. Det betyr likevel ikke at det ikke er penger å hente her, tvert imot. Investerer du forbrukslånet ditt på riktig måte, kan summen fort ende opp med å bli flere ganger så stor. Da er det en enkel sak å bli kvitt gjelden igjen. Denne løsningen krever likevel mer tålmodighet enn om du selger varer eller tjenester. Det kan kanskje virke som om verdien på aksjer kan stige og synke voldsomt fra dag til dag. Likevel er det er ingen som gjør kun én investering og blir rike over natten!

  • Invester i aksjer med forbrukslån for å øke din personlige økonomi
  • Lær om aksjerinvesteringer før du starter for best utbytte

Det lønner seg heller ikke å selge så fort du ser at du får igjen mer enn du gikk inn med. Da kan du fort gå glipp av et større utbytte senere. Sett deg skikkelig inn i markedet før du tar opp forbrukslån og begynner å investere. Det er heller ingen skam i å spørre noen eksperter om råd.

Spill deg til store gevinster med forbrukslån

En annen måte å tjene store penger på et forbrukslån på, kan være nettkasinoer. Dette er derimot den mest risikable løsningen, og ikke noe du bør ta for lett på. Mange ender opp med å tape hele lånet, og tar opp et nytt lån for å vinne pengene tilbake. Slik kan du ende opp i en mye vanskeligere situasjon enn du allerede var i. Skal du prøve deg på pengespill, bør du derfor starte med mindre summer du vet du kan unnvære.

Det kan også lønne seg å satse på et spill som ikke kun handler om flaks. For eksempel har du mer kontroll over utfallet dersom du spiller poker, enn om du spiller på spilleautomater. Å bli god i dette er en kunst i seg selv, men det er også noe mange lever godt av. Bare vit hva du begir deg ut på. Husk at det er ingen skam å gi seg om det ikke går din vei. Husk også at forbrukslånet må betales ned, uansett om du vinner eller ikke.